Откако Северина со писмо му се обрати на синот Александар, се јави и Милан Поповиќ, кому судот му го додели синот. Тој открива дека неговата цел никогаш не била детето да ѝ се одземе на мајката, но и дека старателството е заедничко, со тоа што момчето отсега ќе живее со него.
Северина во иднина ќе може синот Александар да го гледа само двапати неделно попладне и секој втор викенд од сабота наутро до недела навечер.

Ваквата судска одлука крена голема прашина во медиумите, а адвокатскиот тим на Северина веќе најави жалба. По емотивното писмо кое Северина го објави на социјалните мрежи по пресудата, се огласи и нејзиниот поранешен сопруг Милан Поповиќ.

„Договорот меѓу родителите е секогаш над пресудата (освен кога судот ќе одлучи дека не е во интерес на детето да биде со еден од родителите, но тоа е сосема друга приказна). Ако детето сака да поминува повеќе време со мајката и ако таа ги почитува неговите обврски што се однесуваат на училиштето и на другите активности, не гледам проблем мајката и синот да поминуваат повеќе време заедно. Би нагласил дека Северина е глава на своето семејство, таа го издржува целото семејство, многу работи, активна е и има многу малку слободно време на располагање. Иако според старата пресуда детето живееше кај неа, времето кое таа досега го поминуваше со синот беше многу ограничено“, објасни Поповиќ
за српски „Телеграф“.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде